20 Şubat 2011 Pazar

Şşşt...Barbie Mesafeyi Koru!



Geçenlerde gazetelerde çıktı. Sizler de okumuşsunuzdur. 2004 yılının Şubat ayından beri ayrı olan Barbie ve Ken bu yıl 14 Şubat'ta tekrar bir araya geldiler. Bu konuda başlatılan kampanya ikiliyi bir araya gelmeye ikna etti.




Onların tekrar buluşmasını sağlayan biraz da Toy's Story 3 olmuştu. Filmde artık oynanmadığı için bir yuvaya bağışlanan Barbie, orada Ken ile karşılaşmış ve ona ilk bakışta tekrar kanı kaynamıştı. Ancak filmde, Ken kötü niyetli, pis kumarbazın tekiydi. Toy's Story 3'ü izlemeyenler varsa mutlaka izlemesini öneririm. 3. filmi izlemek için 1. ve 2. filmleri izlemiş olup olmamanız pek de önemli değil.



Peki, Barbie'nin televizyonda yayınlanan ilk oyuncak reklamlarından olduğunu biliyor musunuz?
işte, ilk Barbie reklamı:



Aslında Barbie'nin tüm hikayesi şöyle başlıyor. Amerikalı bir girişimci olan Ruth Handler, bir Almanya gezisinden kızları Barbara ve Kenneth'e armağan olarak bebek getiriyor. Çocuklarının bebeklerle çok ilgilendiklerini görünce hemen harekete geçiyor ve ilk Barbie, 9 Mart 1959'da Mattel tarafından piyasaya sürülüyor. Bu tarih, Barbie'nin de resmi doğum günü olarak kabul edilmiş. Barbie adının nereden geldiği ise oldukça basit: Handler'ın kızı Barbara'nın adından.
İlk Barbie, siyah-beyaz çizgili bir mayo giyiyor.

Barbie ilk çıktığında, çocuklar için olduğu pek anlaşılmıyor. Noel armağanları için hazırlanan bir kataloga konuyor. İlk siparişler hep erkeklerden geliyor. Aslında bunu nedeni çok basit çünkü Barbie bir bebek değil. Bir kadın. Makyajlı, alımlı, seksi bir kadın.

İşte, bu nedenle gündüz kuşağında yayınlanan 'Mickey Club' adlı çocuk programında ilk Barbie reklamları dönmeye başlıyor. Reklamda çocuklara verilen mesaj ise şöyle: "Sen de büyü ve benim gibi güzel ol, kadın ol, gelin ol!"

Bir başka dikkatimi çeken konu da; Ken'in erkek bebek olmasına rağmen Barbie serisi içinde yer aldığı için yine kız çocuklardan ilgi görmesi.



Bu arada Barbie ve Ken'in bir araya gelmesi şerefine, Sevgililer Günü'ne özel, bir de yeni ürün çıktı piyasaya ve iki sevgili tekrar aynı kutuya girdi. Merak ediyorum; acaba Mersin'deki Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ndeki '45 cm uygulaması'nı başlatmak isteyen müdür Barbie ve Ken'i aynı ambalaj içinde görünce ne yapacak?!

1 yorum:

  1. Mesaj bende pek etki yapmamış anlaşılan. :)

    Bu arada yeni nesil Barbie'ler tam lolipop denilen tiplerden olmuşlar! Kocaman kafa, incecik vücut...

    YanıtlaSil